بلیچینگ دندان
بلیچینگ دندان

سفید کردن دندان ها

سفید کردن دندان ها در دندانپزشکی زیبایی به چندین روش ساده و پیچیده انجام می شود. اما سفید کردن دندان ها چیست؟ روشهای آن کدام است و چطور می توان دندانهایی سفید و درخشان داشت؟ با ما همراه باشید تا در ادامه توضیحات کاملی ارائه دهیم.

لبخند زیبا و دندان های سفید یکی از مهمترین فاکتور های تاثیر گذار در روابط بین افراد است، اما متاسفانه دندان های خراب و بد رنگ نیز می تواند دید منفی و سیگنال بدی به مخاطب شما ارسال کند.

دلایل بدرنگی دندانها چیست؟

دندان ها ممکن است به دلایل مختلف کدر شوند و یا تغییر رنگ دهند. علاوه بر رنگ موجود درغذا ها و نوشیدنی ها، اسیدیته نیز می تواند روی تغییر رنگ دندانهای شما تاثیر داشته باشد. از عوامل موثر در رنگ پذیری دندان ها می توان به مصرف دخانیات، چای ، قهوه و … اشاره کرد. همچنین کهولت سن از عوامل اجتناب ناپذیر فرسودگی و بدرنگی دندانها به شمار میرود.

خوشبختانه در دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی، روش های مختلفی برای داشتن دندانهای زیبا و سفید وجود دارد.

در اولین قدم باید توسط متخصص دندانپزشکی زیبایی مشخص شود که دلیل بد رنگی دندان ها چیست و بنا به علت و شدت مشکل، طرح درمان مناسب انتخاب شود.

انواع روش های سفید کردن دندان ها

در دندانپزشکی زیبایی دکتر مهرداد فلاح روشهای مدرن زیادی برای سفید کردن دندان ها استفاده می شود.

پس از معاینه و ریشه یابی نوع بدرنگی دندان ها یکی از روش های زیر استفاده قرار میگرد.

  • جرمگیری و پالیش دندان
  • بیلیچینگ
  • کامپوزیت دندان
  • لمینت دندان

جرمگیری و پالیش دندان

اولین و مهمترین موردی که باید به آن توجه شود، جرم دندانی است. زیرا جرم دندان نه تنها ظاهر دندان را کثیف و بد رنگ نشان می دهد بلکه از نظر سلامتی هم، دندان و لثه را تحت تاثیر قرار می دهد.

جرم دندان ابتدا شبیه به ماده ای سفید رنگ و نرم است که در نواحی نزدیک لثه تجمع پیدا می کند که به آن پلاک دندانی میگویند و در صورت عدم رعایت مناسب بهداشت دهان، این پلاک ها سفت شده و تبدیل به جرم می شوند که می تواند به مرور زمان باعث تحلیل لثه و در موارد شدیدتر لقی دندانها و از دست دادن دندانها منجر شود.

در ساده ترین حالت ممکن می توان با جرم گیری و پالیش دندان ها به نتیجه قابل قبولی دست یافت، اما این روش برای رفع بدرنگی دندان ها زیاد موثر نیست چون ممکن است دلیل بدرنگی دندان ها چیزی به جز جرم دندان باشد.

توصیه می شود هر شش ماه یکبار برای حفظ سلامتی دندان ها ، جرمگیری انجام شود.

تصور اشتباه در مورد جرمگیری

برخی از افراد فکر می کنند که جرمگیری باعث آسیب رسیدن به دندان یا همان مینای دندان می شود. و یا افرادی که جرم های سنگین دندانی داشتند، و پس از مدت طولانی جرمگیری انجام داده اند، اعلام می کنند که دندانهایشان لق و یا حساس شده است. در این باره باید گفت که جرمگیری هیچ آسیبی به دندان وارد نمیکند و این تصور کاملا اشتباه است و جرمگیری دندان بیشتر جنبه ی درمانی دارد. و این عدم انجام جرمگیری بصورت روتین است که منجر به تحلیل لثه و نهایتا لقی دندان می شود.

بلیچینگ

بلیچینگ چیست؟

روش بلیچینگ یکی دیگر از روش های سفید کردن دندان ها در دندانپزشکی زیبایی می باشد که در صورتی که دندانهای مرتب و سالمی دارید می تواند جزو به صرفه ترین و محافظه کارانه ترین روش های سفید کردن دندان ها برای شما باشد.

از مزایای این روش می توان به سرعت انجام آن در مطب و بی خطر بودن آن اشاره کرد. تنها موارد منع مصرف آن برای کودکان، خانم های باردار و شیرده است. و از معایب آن این است که این روش موقت است و مدت ماندگاری آن بستگی به مراقبت های بهداشتی و تغذیه ای بیمار دارد.

بلیچینگ به سه روش خانگی ، در مطب و ترکیبی انجام می شود ، روش بلیچینگ در مطب جوابدهی سریع تری دارد اما روش بلیچینگ در خانه تدریجی تر است ؛ روش ترکیبی نیز که بهترین حالت ممکن است به انجام بلیچینک در مطب و ادامه آن در خانه می گویند که با این روش می توان به نتیجه ای بهتر و با دوام تر دست پیدا کرد.

از عوارض بیلیچینگ می توان به حساسیت دندانی اشاره کرد. ممکن است بعد از استفاده از مواد بیلیچینگ، دندان موقتا نسبت به سرما و گرما حساس شود ، که البته میزان حساسیت می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. در صورت بروز این مشکل نیاز است که از خمیر دندانها و یا ژل های ضد حساسیت موجود در بازار استفاده نمایید و درمان دیگری نیاز نیست.

کامپوزیت ونیر چیست؟

کامپوزیت ونیر نیز در سفید کردن دندان ها کاربرد دارد ، اما این تنها ویژگی کامپوزیت وینر نیست ، به این معنی که اگر ضمن داشتن دندان های سفید میخواهید شکل و فرم دندانهای شما نیز بهبود یابند می توانید از این روش استفاده کنید.

بلیچینگ در مطب

از دیگر مزیت های کامپوزیت ونییر می توان به ماندگاری بیشتر آن نسبت به بیلیچینگ اشاره کرد. طبق تحقیقات انجام شده طول عمر مفید کامپوزیت بین 5 تا 8 سال است که با مراقبت های بهداشتی و تغذیه ای بیمار می تواند تا بیش از ده سال هم ماندگاری داشته باشد.

در مقاله ی دیگری بیشتر به این مورد خواهیم پرداخت.

برای اطلاعات بیشتر در مورد کامپوزیت ونیر اینجا کلیک کنید..

لمینت دندان چیست؟

لمینت دندان به علت میزان کم تراش که نیاز دارد ( بین 0.5 تا 0.8 میلیمتر) نسبت به درمان های کامپوزیت و بیلیچینگ تهاجمی تر محسوب می شود. به همین دلیل این روش معمولا برای افرادی توصیه می شود که دندانهای آسیب دیده دارند (مانند نقص یا سایش مینای دندان، بد رنگی های شدید، دندانهایی با پرکردگی های وسیع و عصب کشی شده و یا در مواقعی که در ناحیه ی طرح لبخند چند دندان روکش یا ایمپلنت شده داریم) ولی در مقابل ، لمینت دندان مزایای بسیاری نیز دارد.

از جمله اینکه در این روش دست دندانپزشک برای اصلاح بدفرمی های دندان باز تر است (اصلاح نامرتبی ها و چرخش دندانی و بستن دیاستم/فاصله بین دندانها) به علاوه مقاومت لمینت ها به علت لعاب سطح آنها در مقابل رنگ پذیری بیشتر است همچنین طول  عمر و ماندگاری بیشتری نسبت به روش های قبلی دارد. برای افرادی که تمایل به داشتن دندانهای خیلی سفید یا اصطلاحا هالیوودی دارند این روش مناسب تر است.

در مقاله ی دیگری بیشتر به این مورد خواهیم پرداخت.

برای اطلاعات بیشتر در مورد لمینت دندان اینجا کلیک کنید.

3.6/5 – (20 امتیاز)
باز کردن چت
1
سلام چطور می تونم کمکتون کنم؟