آبسه دندان حفره پرچرکی است که در داخل یا اطراف ریشه دندان تشکیل می شود. آبسه دندان معمولا بدنبال پوسیدگی دندان ایجاد می شود که بتدریج مینا و عاج را تخریب کرده و به میکروب ها اجازه تهاجم به مغز دندان (پالپ) را می دهد اگر پالپ دندان پس از عفونی (آلوده به باکتری) شدن نتواند از خود دفاع کند احتمال تشکیل آبسه دندانی در نوک ریشه بسیار زیاد میشود. عفونت از نوک ریشه دندان خود را به لثه رسانده و باعث تورم و ایجاد درد شدید آن میشود!
معمولا درمان در این حالت کمی پیچیده تر بوده و در مواردی ممکن است لازم باشد دندان را از دهان با تشخیص دندانپزشک توسط متخصص از دهان خارج کنید.
آبسه ها در هر جای بدن می توانند تشکیل شوند در دهان آبسه ها در بافت لثه یا در ریشه های دندان و بافت های اطراف دندان تشکیل می شود.
زمانی که سیستم ایمنی بدن به عفونت باکتریایی مسبب آبسه واکنش نشان میدهد گلبول های سفید خون را به محلول عفونت می فرستد تا به مقابله با آن بپردازد و در ادامه ترکیبی از سلولهای مرده و زنده خون آنزیم ها و بقایای تخریب شده سلول ها و بافت هاچرک را تشکیل میدهد وقتی که راهی برای خروج چرک وجود داشته باشد آبسه تشکیل می شود.
1- برآمدگی قرمز و متورم در یک طرف دندان در لثه
2- درد زق زق کننده
3- حساسیت و تورم در همانطرف صورت
4- ورم غدههای گردن
5- درد زیرگوش در همانطرف
6- سست شدن دندان مبتلا
7- آزاد شدن چرک به داخل دندان
ضربه آرام به دندان ها
آزمایش حرارتی
استفاده از یک تستر الکتریکی
ممکن است استفاده از X.ray هم ضرورت داشته باشد
1- تمیز نگه داشتن لثه ها و دندان ها از بقایای غذایی
2- معاینات منظم دندانپزشکی
1- آبسه دندانی می تواند بی نهایت دردناک شود
2- ممکن است سبب سست شدن دندان در حفره دندانی شود.
3- ممکن است عفونت از دندان به سطح لثه کانالبزند
4- اگر عفونت گسترش یابد ممکن است صورت متورم و دردناک شود
5- ممکن است تب ایجاد شود
1- مصرف مسکن ها از قبیل استامینوفن، ایبوپروفن
2- شستشوی دهان با آب نمک ولرم
1-از طریق شکافتن لثه و یا کشیدن دندان (در صورتیکه راهی برای حفظ آن وجود نداشته باشد).چرک را خارج میسازد هر دو روش تحت بیحسی انجام میشوند.
2- برای ریشه کنی عفونت، دکتر یا دندانپزشک یک دور آنتی بیوتیک را تجویز میکند. ممکن است یک دهان شویه نیز برای مصرف سه یا چهار بار در روز تا بهبودی زخم توصیه نماید.
اگر نیمی از دندان عقل شما زیر لثه نهفته است ، لثه اطراف آن می تواند روی دندان را بگیرد و میکروب ها در لثه اطراف این دندان جمع شود و با تحریک این بافت (هنگام گاز گرفتن لثه) دندان عقل عفونی و دچار آبسه شود
از طریق شکافتن لثه و یا کشیدن دندان (در صورتیکه راهی برای حفظ آن وجود نداشته باشد).چرک را خارج میسازد. هر دو روش تحت بیحسی انجام میشوند.
برای ریشه کنی عفونت، دکتر یا دندانپزشک یک دور آنتی بیوتیک را تجویز میکند. ممکن است یک دهان شویه نیز برای مصرف سه یا چهار بار در روز تا بهبودی زخم توصیه نماید.
1- مصرف آنتی بیوتیک برای کنترل عفونت
2- خارج کردن دندان عقل جهت جلوگیری از درگیری فضاهای عمقی تر