ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان ، ساخته شده از فلز تیتانیوم ، سازگار با بدن انسان و با ماندگاری بلند مدت، روشی اساسی برای رفع مشکل بی دندان است.

قبل از رایج شدن ایمپلنت دندان ، از دست دادن دندان های دائمی در گذشته واقعا افراد را با مشکلات جدی روبرو میکرد، این مشکلات بیشترین تاثیر خود را روی سلامت عمومی افراد می گذارند، به طور مثال مشکلات تغذیه به علت عدم توانایی در خوردن غذاهای مناسب می توند منجر به کمبود ویتامین ها، سوء تغذیه و مشکلات گوارشی شود.

در دندانپزشکی دکتر مهرداد فلاح ، ما می خواهیم با بهرهمندی از تجهیزات پیشرفته و همکاری با تیم تخصصی بهترین درمان را به بیمارانمان ارائه دهیم، ما بهترین مواد دندانپزشکی، برند های ایمپلنت و روش های تایید شده را برای بیماران خود به کار می گیریم.

ایمپلنت دندان یا کاشت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان پین هایی هستند ( فیکسچر نامیده می شوند) که از تیتانیوم سازگار با بافتهای بدن ساخته شده و در طی جراحی درون استخوان فک کار گذاشته می شود و پروتزهای دندانی (ثابت و متحرک) قابل اتصال به این ایمپلنت ها هستند. در واقع ایمپلنت جایگزین ریشه ی دندان است.

ایمپلنت

انواع ایمپلنت

امروز شاید بتوان گفت حدود صد نوع ایمپلنت در بازارهای جهانی وجود دارد ولی معیار خوبی ایمپلنت، بر اساس پاسخ بافتهای پذیرنده ایمپلنت نسبت به آن می باشد که موفقیت کاشت دندان را تعیین می کند.ایمپلنتهای معتبر دارای اسخوان سازی مناسب در اطرافشان هستند ، تحلیل استخوان اطراف آنها کمتر است یا در حد صفر می باشد. به این ترتیب درصد شکست آنها بسیار کم است.با بهترین برندهای ایمپلنت آشنا شوید.

ایمپلنت دندان

مزایای کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان امروزه استاندارد ترین روش جایگزینی جای خالی دندان از دست رفته و بازسازی استخوان فک در حال تحلیل است.ایمپلنت قابلیت بازگرداندن عملکرد جویدن، همراه با زیبایی را برای بیمار به ارمغان می اورد.

با ایمپلنت کردن دندان شما قادر خواهید بود ، بدون هیچ محدودیتی تمام غذاهای مورد علاقه خود را بخورید ، بخندید و بهتر از گذشته از عملکرد دندان های خود لذت ببرید.ایمپلنت باعث تحریک استخوان سازی در محل بی دندان می شود و همچنین ساختار فک و صورت حفظ شود ، نبود دندان در فک باعث کاهش ارتفاع فک و در نتیجه پیری زودرس می شود.جایگزاری دندان های از دست رفته بلافاصله با ایمپلنت های دندانی مانع از تغییر فضای بین دندانی می شود.ایمپلنت ثابت است و دیگر نیازی به خارج کردن پروتز از دهان خود ندارید، در روش ایمپلنت مانند دیگر درمان ها نیاز به تراشیدن دندانهای سالم مجاور نیست، ظاهر دندان ایمپلنت بسیار شبیه دندان طبیعی بوده و با دندان طبیعی تفاوت ظاهری ندارد، در هنگام صحبت کردن و غذا خوردن احساس راحت و خوبی خواهد داشت.

تفاوت انواع ایمپلنت

یکی از مواردی که باعث می شود مراجعان در انتخاب نوع ایمپلنت شک داشته باشند تنوع زیاد ایمپلنت ها است. تفاوت انواع ایمپلنت در قیمت و کیفیت آن ها است. به طور کلی مراجعین زمان مراجعه به مرکز ایمپلنت باید مواردی که در کاشت ایمپلنت برای آن ها مهم است بیان کنند تا مناسب ترین نوع ایمپلنت را انتخاب نمایند.

ایمپلنت ها بر اساس این که ساخت چه کشوری باشد و نوع آن چگونه است با یگدیگر متفاوت هستند. مثلا این تفاوت روی قیمت ایمپلنت ها تاثیر می گذارد و باعث می شود ایمپلنت ارزانتر و یا گرانتر باشد.

یکی از مواردی که باید در انتخاب نوع ایمپلنت دقت داشت کیفیت ایمپلنت و پشتیبانی از آن توسط کشور سازنده و همچنین خدمات پس از فروش ایمپلنت است. در مرکز ایمپلنت دکتر مهرداد فلاح ، نوع ایمپلنت مناسب معمولا بر اساس میزان استخوانی که بیمار در دهان دارد به او پیشنهاد داده می شود.

در کاشت ایمپلنت باید به نکاتی از جمله استحکام استخوان برای نگه داشتن ایمپلنت و زمان مناسب برای این کار توجه داشت.

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

گاهی برای بعضی از بیماران پیش می آید که مقدار استخوانی که در دهان دارند برای کاشت دندان مناسب نیست در این مواقع متخصص ایمپلنت در نقاط دیگر استخوان برمی دارد و به استخوان فک بیمار پیوند می زند.

اینکه نوع پروتز ایمپلنت پیچ شونده باشد و یا سمان شونده بر اساس صلاح دید دنداپزشک و با در نظر گرفتن فاکتور های مختلف انتخاب می گردد.

نحوه و مراحل درمان ایمپلنت

کاشت ایمپلنت می تواند طی یک یا دو مرحله جراحی تحت بی حسی موضعی در مطب و در مدت زمان کوتاهی انجام می شود.پس از اتصال استخوان به ایمپلنت کاشته شده که حدود 4-3 ماه طول میکشد مرحله دوم یا فاز پروتز ایمپلنت آغاز می شود.

این ها سوالاتی است که فکر مراجعین را به خود مشغول کرده است. تنوع درمان های دندانپزشکی و تنوع انها ها باعث سردرگمی بیماران شده، مشکل دیگری که مراجعین با آن دست و پنجه نرم می کنند قیمت های متفاوت و تبلیغات گستره برروی کاشت دندان استایمپلنت فوری، کاشت دندان در ۱۰ دقیقه و بدون نیاز به جراحی از جمله سوالات مراجعین عزیز کلینیک بوده است در این مقاله سعی شده به تمامی سوالات شما عزیزان پاسخ داده شود.

ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان

آیا سابقه جراحی لثه مانعی برای درمان ایمپلنت است؟

خیر. در صورتیکه بیماری لثه فعال وجود نداشته باشد و قبلا جراحی لثه انجام شده باشد و بیماری از بین رفته و لثه ها ترمیم شده و سالم باشند، مانعی جهت درمان ایمپلنت وجود ندارد.

آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت گذاشت؟

مضرات سیگار بر کسی پوشیده نیست. سیگار باعث کاهش خونرسانی لثه و استخوان می شود و درنتیجه درصد موفقیت ایمپلنت را حدود ۵% کاهش می دهد، البته این مورد بیشتر شامل افراد heavy smoker می باشد.به هر حال در صورتیکه سیگار از یک یا دو هفته قبل از جراحی تا زمان ترمیم محل جراحی(حدود چند هفته) بعد قطع شودنتیجه بهتری بدست میاید.

آیا امکان جایگزینی ایمپلنت از دست رفته وجود دارد؟

درصد موفقیت ایمپلنت حدود ۹۸% است ولی در شرایطی که ناموفق باشد معمولا امکان جایگزینی مجدد ایمپلنت از دست رفته با یک ایمپلنت دیگر و معمولا همراه با بازسازی استخوان وجود دارد.

جهت انجام جراحی تمام فک ایمپلنت در یک جلسه، چند روز باید مرخصی گرفت؟

عمدتا” روز جراحی و روز بعد ازآن بایستی از انجام کارهای روزمره و مشکل جلوگیری شود و شخص استراحت داشته باشد. با این حال خیلی از بیماران ما روز بعد از جراحی را به محل کار می روند ، این یک تصمیم شخصی است ، در اختیار شماالبته در این مرکز بسیاری از کارها بدون جراحی به تشخیص دکتر انجام می گردد.

آيا بیماری های خاص مانعى براى انجام ايمپلنت است؟

باید توجه کرد که هر نوع بیماری خاص و تمام دارو های مصرفی باید با پزشک معالج در میان گذاشته شود و در صورت نیاز در ارتباط با قطع یا جایگزینی داروها مشورت شود. توجه به داروهای مصرفی بیماران دارای پوکی استخوان، یا کاهش تراکم استخوان، دیابت و قند خون بالا ، بیماری های قلبی و خود ایمنی از نکات بسیار مهمی است که در جراحی ایمپلنت باید به آن توجه شود.

چرا قیمت ایمپلنت در کلینیک هاى مختلف دندان پزشکى متفاوت است؟

هزینه ایمپلنت به فاکتورهاى مختلفى بستگى دارد از جمله:نوع و برند ایمپلنتبرندهاى بسیار مختلفى امروزه در بازار موجود است که کیفیت و قیمت انها متفاوت است و مسلمأ قسمتى از تفاوت هزینه مربوط به انتخاب نوع ایمپلنت است.تخصص و تجربه دندانپزشکاینکه درمان توسط دندانپزشک عمومى انجام شود و یا توسط متخصص در هزینه درمان موثر است . در خصوص درمان ایمپلنت دو مرحله جراحى و ساخت روکش وجود دارد که مرحله جراحى ان توسط متخصصین جراح فک و صورت یا متخصص پریو ( جراح لثه) انجام مى شود و مرحله ساخت روکش ان توسط متخصصین پروتز . البته در بیشتر مراکز تمامى درمان توسط دندانپزشک عمومى هم قابل انجام است که مسلما هزینه و دستمزد پایینترى دارد .هزینه لابراتواراین هزینه در مرحله ساخت روکش ایمپلنت و مربوط به کارهاى لابراتوارى است . قاعدتا لابراتورهاى مختلفى وجود دارند که کیفیت کار انها و در نتیجه هزینه کار انها متفاوت است و این مربوط به دقت در جزییات فرم و شکل و زیبایى روکش نهایى ایمپلنت مى شود.

ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان

چه مدت پس از جراحی ایمپلنت می توان دندان دار شد؟

ایمپلنت بعد از کاشته شدن در فک حدود ٣-۶ ماه زمان لازم براى رشد و ترمیم استخوان اطراف کاشت دندان است.

جوش خوردن استخوان به ایمپلنت اصطلاحا” استئواینتگریشن نامیده می شود. زمان استئواینتگریشن به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله:

  • ایمپلنت در کدام فک کاشته شده است
  • فک بالا یا فک پایین، در ناحیه جلو فک(قدام) یا عقب (خلف)
  • آیا همزمان با کشیدن دندان ایمپلنت کاشته شده یا حدافل بین این دو، فاصله زمانی دو، سه ماهه بوده.
  • آیا جراحی سینوس لیفت یا پیوند استخوان انجام شده است یا نه؟

تنها در شرایط بسیار بد استخوانی ابتدا جراحی های بازسازی انجام شده و بعد از شش ماه جراحی کاشت انجام می شود،در اکثر اوقات جراحی های بازسازی همراه با کاشت ایمپلنت انجام می شوند و فقط طول مدت استئواینتگریشن بیش از حالت عادی است.

درمان ايمپلنت مى بايست قبل از ارتودنسى يا بعد از آن صورت گيرد؟

. ايمپلنت بعد از ارتودنسى به بیماران توصیه می‌شود ابتدا ارتودنسی را برای جابجایی تمام دندان‌های باقیمانده انجام دهند و سپس جراحی ایمپلنت را شروع کنند.

از آنجایی که ایمپلنت درمانی ثابت است، امکان مرتب و صاف کردن آن مانند دندان‌های طبیعی وجود ندارد. علت ثابت بودن این است که میله تیتانیومی استفاده شده در ایمپلنت به استخوان فک جوش می‌خورد و به همین دلیل تحت تاثیر نیروی حاصل از بریس‌ها قرار نمی‌گیرد. در نتیجه بیمارانی که در حال ارتودنسی هستند یا احتمالاً در آینده در قالب بخشی از طرح بهبود لبخند، تحت درمان قرار خواهند گرفت باید ابتدا دندان‌ها را صاف و مرتب کنند و پس از اتمام ارتودنسی کاشت دندان را شروع کنند.

این ترتیب به ویژه زمانی باید رعایت شود که دندان‌های مجاور حرکت داده می‌شود تا فضای خالی لبخند را پر کند. به علاوه کجی شدید دندان‌ها باید ابتدا اصلاح شود و سپس دندان در محل مناسب کاشته شود. به این ترتیب اطمینان حاصل می‌شود که دندان‌ها ردیف کنار هم قرار می‌گیرند و ایمپلنت نیز به خوبی به استخوان فک جوش می‌خورد و در جای خود ثابت باقی می‌ماند.

ایمپلنت پیش از ارتودنسی یگانه استثنا اولویت دادن ایمپلنت بر ارتودنسی به مواردی مربوط می‌شود که ارتودنسی دندان‌های پیرامون یا مقابل ایمپلنت را درگیر نمی‌کند، فقط یک دندان معین نیاز به اصلاح دارد یا این که به ایمپلنت به عنوان پایه پلاک ارتودنسی نیاز است.  

ایمپلنت دندان

مقدم بودن ایمپلنت بر ارتودنسی غالباً به مواردی مربوط می‌شود که بیماران چند دندان را از دست داده‌اند و دندان کافی برای نگه داشتن پلاک ارتودنسی ندارند. بیمار در این شرایط دندان آسیاب ندارد و فقط دندان‌های جلو (قدامی) را حفظ کرده است. متخصص ارتودنسی در این موارد به ایمپلنت‌های موقتی دارای تاج و روکش نیاز دارد تا بتواند حرکت‌های ارتودنسی لازم را ایجاد کند. بنابراین چنانچه ایمپلنتی برای نگهداری وجود نداشته باشد، متخصص در مدیریت فضاها به مشکل برمی‌خورد و نمی‌تواند حرکت‌های خاص، مانند پیشروی دندان آسیا، را ایجاد کند یا ارتفاع بایت را تغییر دهد.در هر حال چنانچه بیمار پس از جراحی ایمپلنت تمایل به ارتودنسی داشته باشد، احتمال پس زدن ایمپلنت بالا خواهد بود. اگر تمام دندان‌ها قبل از جراحی ایمپلنت در جای مناسب باشد، تغییر محل ایمپلنت ضرورتی نخواهد داشت.ارتودنسی و ایمپلنت همزمانهم ارتودنسی و هم ایمپلنت به داشتن لبخندی زیباتر کمک می‌کند و برخی بیماران باید هر دو مداخله درمانی را برای رسیدن به نتیجه دلخواه انجام دهند. به همین دلیل ایمپلنت و ارتودنسی گاهی همزمان با هم انجام می‌شود.

ایمپلنت دندان

آیا ایمپلنت پوسیده می شود؟

ایمپلنت پوسیده نمی شود چون از جنس فلز است ولی به این معنا نیست که خراب هم نمی شود، ایمپلنت هم حداقل به اندازه دندان بلکه بیشتر نیاز به رعایت بهداشت و رسیدگی دارد.

نخ دندان مخصوص superfloss، مسواک بین دندانیproximobrush، واتر جت همگی علاوه بر مسواک و نخ دندان معمولی در ایمپلنت کاربرد دارند.

ایمپلنت در اثر عدم رعایت بهداشت دچار التهاب لثه، عفونت استخوان و تحلیل استخوان می شود، در نتیجه بسیار مهم است که رعایت بهداشت دقیق انجام شود.

آیا ایمپلنت نیز مانند دندان جرم میگیرد و نیاز به جرم گیری دارد؟

بله هر آنچه که داخل دهان قرار گیرد به علت بزاق، مواد غذایی و پلاک موجود در دهان جرم میگیرد. به همین علت دندان کاشته شده نیز مانند دندان طبیعی نیاز به مراجعات دوره ای جهت چک آپ و جرمگیری دارد.

عمر ایمپلنت هاى دندان چقدر است؟

عمر ایمپلنت های دندانی به عوامل متعددی از جمله سن بیمار در زمان دریافت ایمپلنت های دندانی و مراقبت های بهداشتی و تغذیه ای او، بستگی دارد.

عمر ایمپلنت های دندانی به عوامل متعددی از جمله سن بیمار در زمان دریافت ایمپلنت های دندانی و مراقبت های بهداشتی و تغذیه ای او، بستگی دارد.

برای موفقیت ایمپلنت های دندانی، بیمار باید بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کرده و برای معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کند. البته در دوام و طول عمر ایمپلنت، غیر از فاكتورهایى كه مربوط به بیمار است، كیفیت درمان انجام شده، تخصص و تجربه دندانپزشک معالج و نوع و كیفیت برند ایمپلنت مورد استفاده نیز داراى اهمیت است.

ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان

مراحل انجام ایمپلنت چقدر طول می کشد؟

۱) تهیه رادیوگرافی های لازم و بررسی دقیق ناحیه بی دندانی و انتخاب ايمپلنت مناسب از لحاظ طول و قطر و نوع آن، که مناسب ناحیه بی دندانی باشد.

۲) انجام جراحی کاشت ايمپلنت در یک جلسه حدودا نيم ساعته در مطب، با بی حسی موضعی

۳) حدود ٢ الى ٣ ماه بعد از کاشت ايمپلنت ( جراحى) صبر مى كنيم تا استخوانسازى اطراف پيچ ايمپلنت صورت گيرداین مدت زمان برای ترمیم و سفت شدن استخوان دور ايمپلنت لازم است که البته بسته به جنس استخوان فرد و شرایط موجود، ممکن است این زمان کمی متغیر باشد. در طول اين مدت براى بيمار روكش موقتى ساخته مى شود تا شكل ظاهرى ناحيه بى دندانى بطور موقت اصلاح شود.

٤) بعد از ٢ الى ٣ ماه از اتمام كاشت ( جراحى) ، مى توان مراحل ساخت روكش روى ايمپلنت ( تاج دندان) را شروع كرد كه انهم حدود ٢٠ روز طول مى كشد.  

تفاوت جايگزينى دندان به روش ايمپلنت دندانى و بريج دندانى چيست؟

آیا بهتر است فضای بی دندانی با کاشت ایمپلنت دندان جایگزین شود یا اینکه با تراش دندانهای مجاور و پایه قرار دادن آنها پر شود؟

قطعا ایمپلنت درمان ارجح است. با اینکه ممکن است به نظر بیاید که درمان با ایمپلنت هزینه بیشتری دارد ولی در طول زمان به طور قطع درمان ارزانتری برای فرد است، زیرا :دندانهای مجاور فرد را دست نخورده نگه می دارد و از تحلیل استخوان نیز جلوگیری میکند.

با تراش دندانهای مجاور کم کم آنها نیز مستعد پوسیدگی می شوند و در طول چندین سال یک یا چند عدد از دندانهای پایه از بین می روند و طول ناحیه بی دندانی بلندتر می شود و همچنین در طول زمان استخوان ناحیه بی دندانی نیز تحلیل می رود. در حالیکه با جایگزینی ناحیه بی دندانی با ایمپلنت دندانهای مجاور آسیب نمی بینند و استخوان آن ناحیه نیز از بین نمى رود.   

ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان

اگر ایمپلنت انجام نشود و جای دندان خالی بماند چه می شود؟

وقتی شما دندانتان را از دست می دهید ، آهسته آهسته استخوان در آن ناحیه تحلیل می رود و کم کم دندانهای مجاور تغییر مکان می دهند و تماسشان غیر عادی می گردد ، سپس دندان های مقابل رویش بی رویه می کنند و سیستم دندانی شما را دچار اختلال مینمایند.

استخوان فک کم کم تیز می شود و نسج نرم روی آن ( لثه ) نازک و آسیب پذیر می شود. زبان رشد بی رویه می کند و در جای خالی قرار می گیرد .

در صورت از دست دادن دندانهای بیشتری عملکرد در بدن ۴ تا ۵ برابر کاهش می یابد و شخص به سمت غذاهای غیر فیبری و نرم گرایش پیدا می کند .

وقتی استخوان تحلیل می رود در این زمان حتی درمان توسط ایمپلنتهای دندانی گاهی غیر ممکن و یا خیلی سخت و زمان بر می شود.

چه ایمپلنت ای را انتخاب کنیم؟ تولید کدام کشور بهتراست؟

کلا رنجی از ایمپلنتها مناسب می باشند. عده ای از آنها برندهای بسیار خوبی هستند. در بازار بین المللی محصولاتی با کیفیت بسیار بالا وجود دارد، ولی مشکلی که به صورتت عملی در مورد این نوع از ایمپلنت وجود دارد هزینه آنهاست.

به دلیل قیمت بالا و در نتیجه استفاده کمتر از آنها، این محصولات به صورت بسیار محدود وارد ایران می شوند و تمام سایزها و قطعات لازم همیشه موجود نیستند و گاه مدت زیادی فقط صرف انتظار برای قطعه مورد نظر می شود.

بنابراین واضح است که انتخاب ایمپلنت به عوامل زیادی از جمله رایج بودن استفاده از آن مدل و هزینه تمام شده برای مریض بستگی دارد.قطعا قیمت و کشور تولید کننده نباید تنها ملاکهای انتخاب توسط بیماران عزیز باشد.

قیمت ایمپلنت و هزینه کاشت دندان چقدر است و به چه فاکتور هایی بستگی دارد؟

در مطب دندانپزشکی دکتر مهرداد فلاح قیمت هر واحد ایمپلنت از مرحله جراحی تا پروتز یعنی از مرحله کاشت ایمپلنت تا تحویل روکش (در صورتیکه نیاز به جراحی بازسازی نداشته باشد) و جراحی ایمپلنتها توسط متخصص جراحی فک و صورت و پروتز توسط متخصص پروتز انجام می شود. مشخص می شود.

ایمپلنت دندان

قیمت کاشت دندان به بنابر هزینه های زیر محاسبه می شود: نوع ایمپلنت هزینه پزشک معالج و هزینه لابراتوار دندانپزشکی در صورتیکه نیاز به جراحی های بازسازی باشد به هزینه این جراحی ها به قیمت کاشت دندان اضافه خواهد کرد.

نکته: در هر درمان در شرایط معمول حداقل نیاز به پنج قطعه ایمپلنت می باشد:دو عدد از این قطعات برای همیشه در دهان بیمار باقی خواهد ماند.سه عدد از قطعات جهت فرم دادن لثه و مراحل قالب گیری استفاده می شود.قطعات ایمپلنت با توجه به برند و کارخانه سازنده قیمت متفاوتی دارد.

علاوه بر قیمت قطعات، هزینه دندانپزشک متخصص و هزینه لابراتوار سازنده نیز به هزینه ها اضافه می شود. (جراحی و کاشت ایمپلنت توسط متخصص جراحی و پروتز یا روکش آن توسط متخصص پروتز انجام می شود.) استخوان فرد همواره بستر کاملا مناسب برای کاشت نمی باشد و ممکن است نیاز به جراحی های بازسازی داشته باشد از جمله سینوس لیفت و پودر استخوان

ایمپلنت فوری یا fresh socket چیست؟

ایمپلنتی که بلافاصله بعد از کشیدن دندان در جای آن قرار می گیرد را ایمپلنت فوری یا fresh socket می گویند.البته عمل ایمپلنت فوری یا fresh socket همیشه قابل انجام نیست و مواردی مثل:قطر ریشه دندانتعداد ریشه های دندانوجود یا عدم وجود عفونت لثه یا ریشهنزدیکی به سینوس و یا عصب همهگی عوامل تعیین کننده در امکان یا عدم امکان ایمپلنت فوری هستند.

فاصله زمانی کشیدن دندان تا کاشت ایمپلنت چقدر است؟

در صورتی که دندان کشیده شود و همزمان کاشت دندان انجام نشود، حداقل به مدت دو ماه فاصله زمانی لازم است تا در محل دندان کشیده شده استخوان تشکیل شود.ایمپلنت می تواند همزمان با کشیدن دندان جایگزین شود.، که البته شرایط خاص خود را دارد از جمله :دندان مورد نظر عفونی نباشدفطر ریشه دندان و  تعداد ریشه های دندان مذکوراستخوان موجود در فک بویژه به صورت طولینزدیک بودن یا نبودن ریشه دندان به سینوس.

پس از از دست رفتن دندان در صورت عدم جایگزینی سریع ، امکان تحلیل استخوان و کاهش توانایی جویدن و کج شدن دندانهای کناری است.اگر گذاشتن با تاخیر ایمپلنت پیشنهاد می شود ایمپلنت های کوچکتر و استوانه ای به دلیل در دسترس بودن استخوان کمتر استفاده می شود.مکان کاشت دندان و نوع سیستم مناسب تنها بوسیله معاینه ای که متخصص پروتز انجام میدهد با در نظر گرفتن سایر شرایط قابل بیان است. میزان حجم و دانسیته استخوان فک، تعداد و موقعیت و استحکام دندانهای طبیعی فرد، شرایط لثه، شرایط و تعداد دندانهای فک مقابل از عوامل مهم حین معاینه است.

ایمپلنت دندانهای کانین (نیش) و بستن دیاستم (فاصله) دندانها با ونیر کامپوزیتمرحله دوم درمان ایمپلنت دندانبعد از سه الی 4 ماه مرحله دوم کاشت ایمپلنت آغاز می شود که همان مرحله پروتز است.پروتز می تواند به صورت ثابت یا همان روکش روی فیکسچر باشد(پروتز ثابت) و طی حدود چهار جلسه قالب گیری از ایمپلنت و امتحان، روکش تحویل بیمار شود.یا به صورت متحرک باشد.

ایمپلنتها می توانند به صورت پایه هایی برای پروتز متحرک نیز به کار روند، که پروتز متحرک به صورت دگمه فشاری روی آنها قرار میگیرد و محکمتر از حالت عادی در داخل دهان قرار میگیرد.

آیا کاشت ایمپلنت محدودیت سنی دارد؟

افرادی که رشد فکی آنها کامل شده باشد، که حدود هجده الی بیست سال به بالا است. تا هر سنی می توان برای فرد کار کرددر صورتی که از لحاظ شرایط پزشکی و روانی سالم باشد و دارای توان بدنی کافی برای تحمل جراحی باشد. در برخی بیماریهای مزمن مثل فشار خون و یا دیابت در صورتی که کنترل شده باشند با نظر جراح می توان ایمپلنت کار کرد.

ایمپلنت دندانهای جلو راحتتر است یا دندانهای آسیا؟

از لحاظ نبود محدودیت آناتومیک از جمله سینوس و عصب در قسمت جلو فک، مراحل کاشت به ظاهر راحتتر است. اما تبحر فرد عمل کننده (متخصص جراحی و پروتز) در دندانهای جلو بسیار مهم است زیرا ملاحظات زیبایی فاکتور کلیدی در ایمپلنت دندان های جلو هستند.عوامل مهمی که به تبحر دندانپزشک بسیار وابسته اند:محل قرار گیری عمق قرار گیری زاویه ایمپلنت و مدیریت پروتز

جهت کاشت ایمپلنت باید به چه پزشکی مراجعه کنید؟

درمان کاشت ایمپلنت دندان بهتر است توسط تیم پزشکی شامل متخصص جراح و متخصص پروتز انجام شود، زیرا کاشت دندان شامل دو مرحله درمانی کاشت ایمپلنت در استخوان فک و گذاشتن پروتز روی ایمپلنت کاشته شده بعد از گذشت چند ماه است.

به ازای هر دندان چند ایمپلنت مورد نیاز است؟

ایمپلنت در واقع جایگزین ریشه دندان می شود. و برای هر دندان یک عدد ایمپلنت کاشته می شود.برای یک دندان از دست رفته یک ایمپلنت برای دو دندان از دست رفته قطعا دو ایمپلنت ولی برای سه دندان از دست رفته با توجه به قطر و طول ایمپلنتهای قابل کاشت دو یا سه ایمپلنت مورد نیاز است. در صورتیکه استخوان موجود ضعیف باشد یا قطر و طول ایمپلنتها کم باشد به ازای هر دندان : یک ایمپلنت در صورت مناسب بودن استخوان و قطر و طول ایمپلنتهای قابل کاشت، برای سه دندان از دست رفته دو ایمپلنت کاشته می شود.

تعداد ایمپلنت لازم برای بازسازی کامل فک با پروتز ثابت چند عدد است؟

حداقل تعداد دندان جهت بازسازی کامل فک بالا به صورت پروتز ثابت هشت عدد است.یعنی در صورتی که فرد فک بالای کاملا بی دندان داشته باشد، معمولا با هشت عدد ایمپلنت می تواند صاحب پروتزی شود که مشابه دندانهای طبیعی فرد در دهان او ثابت می شود و قابل دراوردن توسط بیمار نمی باشد.

تعداد ایمپلنت لازم جهت اوردنچر متکی بر ایمپلنت فک بالا چند عدد است؟

حداقل ایمپلنت لازم جهت پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت چهار عدد است.توضیحات بیشتر در قسمت اوردنچر

تعداد ایمپلنت لازم جهت اوردنچر متکی بر ایمپلنت فک پایین چند عدد است؟

حداقل ایمپلنت لازم جهت پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت فک پایین سه تا چهار عدد است که تعداد را عواملی مثل میزان استخوان از دست رفته و با دندانی یا بی دندانی فک مقابل تعیین میکند.

سینوس لیفت چیست؟

سینوس لیفت یک جراحی بازسازی است. در شرایطی که سینوسها به علت مدت زمان طولانی بی دندانی به سمت پایین حرکت می کنند و استخوان دارای طول کافی برای قرارگیری ایمپلنت نمی باشد، جراحی سینوس لیفت با بالا بردن سینوس و پر کردن آن فضا با پودر استخوان به تشکیل استخوان در آن ناحیه کمک میکند و بستر را جهت قرار گیری ایمپلنت با طول مناسب فراهم می نماید.

آیا کاشت ایمپلنت نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد؟

خیر، کاشت ایمپلنت به جز موارد اندک یک جراحی سرپایی در مطب دندانپزشکی است.

آیا ایمپلنت دندانی مانند دندان طبیعی حس دارد؟

با توجه به اینکه عصبی وارد ایمپلنت نمی شود در نتیجه حس گرما سرما و درد مانند دندان طبیعی ندارد اما چون در استخوان قرار می گیرد و استخوان نیز زنده است در نتیجه حس فشار را می تواند احساس کند و همچنین درد را می تواند در لثه اطراف تجربه کند.

آیا ایمپلنت نیز مانند دندان جرم میگرد و نیاز به جرم گیری دارد؟

بله هر آنچه که داخل دهان قرار گیرد به علت بزاق، مواد غذایی و پلاک موجود در دهان جرم میگیرد. به همین علت دندان کاشته شده نیز مانند دندان طبیعی نیاز به مراجعات دوره ای جهت چک آپ و جرمگیری دارد.

آیا امکان جایگزینی ایمپلنت از دست رفته وجود دارد؟

درصد موفقیت ایمپلنت حدود ۹۸% است ولی در شرایطی که ناموفق باشد معمولا امکان جایگزینی مجدد ایمپلنت از دست رفته با یک ایمپلنت دیگر و معمولا همراه با بازسازی استخوان وجود دارد.

آیا عکس خاصی برای ایمپلنت مورد نیاز است؟

برای بررسی دقیقتر استخوانی که برای قرارگیری ایمپلنت در نظر گرفته می شود از CBCTاستفاده می شود. (عرض و ارتفاع استخوان را به صورت برش مقطع نشان میدهد.)

آیا امکان اتصال دندان طبیعی به ایمپلنت (بریج) وجود دارد؟

قطعا خیر ، امکان اتصال دندان طبیعی به ایمپلنت به علت تفاوتهای ساختاری آنها به هیچ وجه وجود ندارد.در اوایل ابداع ایمپلنتها که این موارد انجام میشد متوجه شدند که با این عمل هم ایمپلنت و هم دندان به مخاطره میاندازد.به این ترتیب که به طور مثال اگر یک فضای بی دندانی به اندازه دو دندان داریم، قطعا باید دو ایمپلنت کاشته شود و امکان این وجود ندارد که یک ایمپلنت گذاشته شود .

چه مدت بعد از کشیده شدن دندان برای جایگزینی با ایمپلنت وقت داریم؟

تا حدود شش ماه بعد بهترین زمان جایگزینی است ، زیرا در صورت طولانی شدن زمان پس از کشیدن دندان، دندانهای اطراف و مقابل به سمت ناحیه بی دندانی حرکت میکنند و نظم دندانها بهم می خورد، در ضمن استخوان ناحیه که بستر کاشت  است به دلیل از دست رفتن دندان شروع به تحلیل میکند.

چه مدت بعد از کشیده شدن دندان برای جایگزینی با ایمپلنت وقت داریم؟

کاشت ایمپلنت دندان می تواند بلافاصله پس از کشیدن دندان و یا پس از گذشت  ۳ ماه از کشیدن دندان صورت گیرد. البته تا حدود شش ماه بعد بهترین زمان جایگزینی است، زیرا در صورت طولانی تر شدن زمان پس از کشیدن دندان، دندانهای اطراف و مقابل به سمت ناحیه بی دندانی حرکت میکنند و نظم دندانها بهم می خورد، در ضمن استخوان ناحیه که بستر کاشت است به دلیل از دست رفتن دندان شروع به تحلیل میکند.تامین ساپورت بافتهای گونه و لب توسط اوردنچر متکی بر ایمپلنت فک بالا و پایین

شکل ظاهری دندان ایمپلنتی چگونه است؟

دندان ایمپلنت کاملاً ظاهر طبیعی و شبیه دندان‌های واقعی دارد و اصلا کسی متوجه مصنوعی بودن آن نمی‌شود. علاوه بر ظاهر کاملاً طبیعی، عملکرد آن نیز شبیه دندان‌های واقعی می‌باشد و می‌توانید هر آنچه را که قبلاً با دندان‌های خود میخوردید ، اکنون با ایمپلنت بخورید.زیبایی دندان ایمپلنتی در بلند مدت بسیار مشخص تر است چرا که با این روش بر خلاف روشهای دیگر جایگزینی دندانها، می‌توان جلوی تحلیل رفتن استخوان‌ها گرفته و مانع پیری زودرس صورت شد.

چه افرادی می‌توانند ایمپلنت دندان بکارند؟

به واسطه پیشرفت‌های زیادی که در حوزه ایمپلنت دندان به وجود آمده است، تقریباً همه افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده ‌اند می‌تواند ایمپلنت دندان بکارند به شرطی که وضعیت سلامت عمومی آنها مناسب و معقول باشد. برخی از بیماری‌ها مانند دیابت کنترل نشده ممکن است احتمال موفقیت ایمپلنت دندان را کاهش دهند. با این حال تنها در معدودی از موارد ممکن است مشکلات پزشکی مانع کاشت ایمپلنت شود.یک عامل مهم در تعیین شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت، کیفیت و حجم استخوان در محل کاشت دندان است. با این حال علی‌رغم عدم کیفیت یا کمیت استخوان می‌توانید با پیوند استخوان شرایط را فراهم نموده و ایمپلنت بکارید.

آیا عمل جراحی کاشت ایمپلنت درد دارد؟

معمولاً بیماران پس از برطرف‌شدن تأثیر بی ‌حسی، اندکی درد و ناراحتی را تجربه می‌کنند که شبیه درد کشیدن دندان است. بیشتر بیماران پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت نیازی به داروهای مسکن تجویزی ندارند و با مسکن های ضعیف بدون نسخه می‌توانند درد را کنترل نمایند.

3.7/5 – (3 امتیاز)
باز کردن چت
1
سلام چطور می تونم کمکتون کنم؟